oktatás - education

Minden ami beszéd, Online beszédképzés VISART Lantos Erzsébet beszédtanár KÉPszóTÁR
Színnév PIMI Mártélyi Képzőművészeti Szabadiskola Corvin Rajziskola Dávid Művészeti Szabadiskola Starworld Magyar Nyelv Mester Tanoda LingVisit MKE Anyanyelvi Beszédkultúra Warga Zsófia Apolka Művészeti Iskola és Műhely Fotó Oktatás MTF beszédtechnika
 • „Nincs rajta bombázó, háború és pusztulás, de mégis ijesztő”

  – interjú Nagy Gábor Györggyel

  Nagy Gábor György


  “Legszívesebben kilőném magam a Holdba.”- gondolják nagyon sokan, emberek, akik szorongatva érzik magukat a változó klíma, az egyre jobban begyűrűző háborúk vagy éppen a szélsőséges politikai harcok miatt. Nagy Gábor György is eköré, a kilövés előtti pillanat vagy inkább a kilövés utáni csend köré szervezte A Föld végső elhagyásának lehetséges érintői című kiállítását, amely december 1-től február 28-ig látogatható.

  Karantén alatt készített csendéleteket, veszélyes repülőket, kondenzcsíkokból felépített geometrikus sorozatot is láthatunk a kiállításon. Hogyan kapcsolódnak egymáshoz ezek témák?

  A repülős képek abban az időben kezdtek el készülni, amikor a gyerekeim elköltöztek Magyarországról, akkor több minden készült ezzel kapcsolatban, ami repülős, mert repülővel mentek el.

  A Újbuda Galériában láthattuk néhány éve. Eltépett szív volt a tárlat címe, ahol is repülők téptek szét szíveket.

  A tépés, mint kompozíció, egy nagyon egyszerű dolog. Mindig figyelem a vizuális környezetet, és ha megnézzük például a Lewis Straus nadrág „ezeréves” logóját, ugyanez a forma köszön vissza csak másképp: ott két ló húz két irányba. Ez a kompozíció valamikor nagyon megtetszett, így megcsináltam szívvel és repülőkkel. A művészet mindig fel van fedezve, csak átalakul, vagyis valahonnan a vizuális információt leszedjük, ellopjuk, lerajzoljuk...

  megtekinthető B32 Galéria és Kultúrtér
  Cím: 1111 Budapest, Bartók Béla út 32.
artlist for you


művészet, arts | képzés
2 397143 x 28370

kortárs művészet

oktatás - education | képzés