Dunapart GalériaDunapart Galéria galéria, kiállítások

galéria, kiállítások

 • Dunapart Galéria  A DunaPart Galéria 2001 januárjában alakult, azzal a céllal, hogy a kortárs képzőművészeti alkotások, egyre meghatározóbb szerephez jussanak az emberek mindennapi életében, környezetükben, otthonukban, munkahelyeiken. Támogatni, és ezáltal elérni, hogy a festészet, a kisplasztika, a kerámia eredeti díszítő funkcióját visszanyerve, minél több otthon enteriőrjét varázsolja még bensőségesebbé, meghittebbé. E gondolat jegyében minden stílus-irányzat képviselteti magát a galéria palettáján, az absztrakttól a szürrealizmuson át, az enteriőr festészeten keresztül a hagyományos tájképfestészetig. Minden kortárs alkotóművésztől fogadunk munkákat, ha az valóban alkotás a szó nemes értelmében. Nem bíráljuk felül a művészt és annak művészetét, mivel tudjuk, hogy minden műalkotásnak megvan a "gazdája", a befogadója. Minden festmény más és más embert szólít meg, mindenkire másként hat, és mindenkit másként érint. A befogadó és az alkotás között közvetlenül létrejövő kapcsolat folytatása lehet egy-egy kép megvásárlása.
  Másik fontos célja a galériánknak, hogy az emberek ne féljenek betérni hozzánk, pusztán a műélvezet kedvéért is látogassák kiállításainkat. Felvállaltuk, hogy minél több művészt és annak alkotását tegyük közkinccsé. A honi kortárs művészek mellett kárpátaljai, erdélyi, olasz, orosz, német, ukrán mesterek képei is gazdagítják a kiállítások anyagát.
  2001 májusa óta, havi rendszerességgel kortárs alkotóművészeknek rendezünk egyéni tárlatokat a WestEnd City Center irodaházaiban. A kiállítások havonta váltakoznak, és az irodaházak három aulájában egy-egy művész bemutatkozó tárlatát rendezzük. Az értékesítéssel egybekötött tárlatok elsősorban az irodaházakban dolgozóknak és az oda bejáró ügyfeleknek szólnak, de az alkotásokat bárki megtekintheti. A hagyományos kiállításoktól némiképp eltér e több funkciót is magában foglaló vállalkozás. Felváltani az irodaházak csupasz falainak a látványát, feldíszíteni a közösségi helyeket, előtereket.
  2001 májusától napjainkig (2011 októberéig) több mint 200 művész mutatkozott be a galéria által rendezett kiállításokon.


  Dunapart Galéria

Dunapart Galéria banner
artlist for you


Dunapart Galéria galéria, kiállítások
1

kortárs művészet

Dunapart Galéria galéria, kiállítások