Gaudens Pedit GyűjteményArt-hungary.net művészeti portál

művészeti portál

 • Gaudens Pedit Gyűjtemény


  "
  A Gaudens Pedit Gyűjtemény 29 kortárs magyar művész több mint 300 alkotásával a
  90-es évek egyik legnagyobb terjedelmű és legjelentősebb művészeti dokumentuma, mely először kerűl bemutatásra, a www.art-hungary.com web-site-on, ahol a műveket digitalizált formában lehet megtekinteni.

  A fotó anyag mellett, a művészek naprakész biográfiája, bibliográfiája, valamint művészettörténészek és esztéták elemző szövegi olvashatók.
  A "Háttér" szövegek menüpontban a 90-es évek magyar művészetét elemző szövegek találhatók, mely időszak egybeesik a gyűjtemény létrejöttének idejével is.
  A "Hírek" menüpontban a jelenlegi magyar művészeti élet eseményeiről olvashatunk.
  A "Vélemények" menüpont pedig általunk felkért személyek véleményét tartalmazza.

  A gyűjtemény a legátfogóbb és legjelentősebb művészeti dokumentuma a hazánkban a 90-es évek elején és az azt megelözően zajlott művészeti, politikai és történelmi eseményeinek.
  A gyűjteménybe tartozó művek a 80-as évek elejétől a 90-es évek közepéig datálhatóak a gyűjtemény létrejöttének ideje pedig 1988 és 1994 közé tehető és hat művészetrajongó osztrák fiatalember Christoph Achammer, Michael Breisach, Michael Neubauer, Gaudens Pedit, Kurt Sailer és Alexander Svoboda nevéhez füződik.

  Gaudens Peditet a magyar kulturális életben való aktív részvétele elismeréseképpen 1997-ben a Magyar Kulturális Minisztérium Pro Cultura Hungarica díjjal jutalmazta.
  Aknay János Bak Imre Bartl József Birkás Ákos Bodóczky István Bukta Imre Deim Pál Ef Zámbó István El Kazovszkij Fehér László Gábor Áron Halász Károly Hencze Tamás Kelemen Károly Keserü Ilona Klimó Károly Koncz András Kovács Péter Mazzag István Mulasics László Nádler István Pinczehelyi Sándor Soós Tamás Szentgyörgyi József Szönyei György Trombitás Tamás Tölg-Molnár Zoltán Wahorn András Záborszky Gábor"


  Art-hungary.net http://www.art-hungary.net

Art-hungary.net banner
artlist for you


Gaudens Pedit Gyűjtemény művészeti portál
2 313304 x 19026

kortárs művészet

Art-hungary.net művészeti portál