Virág Judit GalériaVirág Judit Galéria galéria, aukció, kiállítások

galéria, aukció, kiállítások

 • Virág Judit Galéria


  A Virág Judit Galéria, a magyarországi aukciós piac egyik vezető szereplője. Az aukciósházat 1997. májusában alapította két tulajdonosa, dr. Virág Judit művészettörténész és Törő István üzletember.
  A Galéria évente három aukciót rendez a klasszikus magyar festészet kiemelkedő darabjaiból, valamint Zsolnay kerámiákból.
  A cég az aukciók közötti időszakban közvetlen kereskedelmi tevékenységet folytat, reprezentatív kiállítótermeiben rendszeres tematikus, exkluzív kiállítások várják a látogatókat, gyűjtőket.

  1055 Budapest,
  Falk Miksa u. 30.
  Hétfőtől - péntekig 10-18 óra között,
  szombaton 10-től 13 óráig.

  "A Virág Judit Galéria fontos célkitűzése a magyar festészet és a Zsolnay kerámiák megismertetése és megszerettetése itthon és külföldön egyaránt. Ennek érdekében a galériában rendszeresen láthatóak nagyszabású tematikus, nonprofit festészeti kiállítások, amelyeket több tízezren látogattak meg. Az ingyenesen látogatható kiállítások népszerűsége óriási, amely annak is köszönhető, hogy a galéria munkatársai hetente több alkalommal ingyenes tárlatvezetéseket tartanak a tárlatok idején. "

  A galéria már a megalakulását követő évben, 1998-ban berobbant a hazai és közép-európai műkereskedelembe egy Magyarországon korábban példátlan rekorddal: Rippl-Rónai József festménye a 3 és fél millió forintos kikiáltási ár csaknem hatszorosáért, 21 millió forintért kelt el.


  Virág Judit Galéria http://viragjuditgaleria.hu/

Virág Judit Galéria banner
artlist for you


Virág Judit Galéria galéria, aukció, kiállítások
1

kortárs művészet

Virág Judit Galéria galéria, aukció, kiállítások