INDA GalériaINDA Galéria kortárs galéria

kortárs galéria

 • INDA Galéria


  Képviselt művészek: AKA, Czene Márta, Csáky Marianne, Csontó Lajos, Fáskerti Zsófia, Ferenczy Zsolt, Fischer Judit, Jovián György, Keller Diána, Koronczi Endre, Martin Henrik, Navratil Judit, Kamen Stoyanov, Somody Péter, Szabó Ádám, Szász Lilla, Szemző Zsófia, Agnes von Uray (Szépfalvi Ágnes)

  Igazgató: Tallér Ágnes
  Művészeti vezető: Muladi Brigitta
  Media/Press manager: Molnár Ildikó

  Az Inda Galéria öt éve alakult kortárs forprofit képzőművészeti galéria. Fő profilját azok a fiatal és középgenerációs művészek határozzák meg, akik munkásságukban az ábrázoló művészet újszerű tendenciáit fogalmazzák meg. A művészek kiválasztásában nagy szerepet játszik a kvalitás, mint elsődleges szempont és a kortárs művészeti tendenciákhoz való gondolati, tematikai és technikai kötődés.
  A mára már stabilan a galériával együtt dolgozó hazai és nemzetközi művészkör médiától függetlenül: plasztikai műben, installációkban, videókban, animációs filmekben, fotóban és olajfestményben, az ember képének, létének, gondolkodásmódjának 21. századi vízióit jeleníti meg. Ennek az üzenetnek a megfogalmazását, közvetítését az Inda Galéria kurátori programokkal és közönségorientált rendezvényekkel is segíti.
  Struktúrájában egyedülállóan találkozik a profitérdekeltség a nonprofit intézményeket jellemző művészet meghatározó tevékenységgel. Az Inda Galéria saját művészeit rendszeresen egyéni kiállításokon reprezentálja, kurátori projektjeit pedig a galéria körén kívül eső művészek munkáinak bemutatásával valósítja meg, amelynek elsődleges célja az, hogy érvényes kérdéseket vessen fel a kortárs létélményről, és meghatározza napjaink művészetét, másodlagos célja pedig a művészkör bővítése, nemzetközivé tétele.
  Aktivitások: Egyéni monografikus tárlatok Kurátori koncepció alapján megvalósuló csoportos kiállítások Kortárs képzőművészeti előadások Kortárs irodalmi felolvasó estek, zenei programokkal.

  INDA Galéria
  1061 Budapest
  Király utca 34. II. 4.
  Nyitvatartás: kedd-péntek: 14-18


  INDA Galéria http://indagaleria.hu

INDA Galéria banner
artlist for you


INDA Galéria kortárs galéria
1

kortárs művészet

INDA Galéria kortárs galéria