B55 Kortárs GalériaB55 Kortárs Galéria kortárs galéria

kortárs galéria

 • B55 Kortárs Galéria


  Képviselt művészek: Bánki Ákos, Gál András, Catherine Bürki, Sam Havadtoy, Halmi-Horváth István, Jovánovics Tamás, Melka Rapa Gábor, Nikon One

  Galériánkat 2007-ben nyitottuk meg Budapest Európa-hírű galériás negyedében, a Falk Miksa utcából nyíló Balaton utcában. Sikerült megvalósítanunk egy olyan elegáns, nagyvonalú terekkel rendelkező kiállítóhelyet, amely hangulatában és színvonalában londoni és New York-i magángalériákat idéz.
  Elsősorban fiatal képzőművészeknek adunk lehetőséget arra, hogy a közel 300 négyzetméteres kiállítótérben szélesebb körben is megismertessék magukat a kortárs művészetet kedvelő közönséggel, emellett támogatjuk a galéria falain kívüli projektjeiket is. A nyitás óta számos elismert hazai alkotó és művészcsoport munkáit mutattuk be.
  2009-től kiemelkedő szerepet szánunk az absztrakt, különösen a geometrikus és konkrét művészet képviselőinek bemutatására. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a magyar és a nemzetközi kortárs művészet egyre gyakrabban összefonódhasson, éppen ezért idei kiállításainkra már külföldi művészek is meghívást kaptak.
  Teret adunk, és rendszeresen bemutatjuk a New York-i gettókultúra gyökereiből kinőtt műfaj, a street art legtehetségesebb, feltörekvő művészeit.

  B55 Kortárs Galéria
  1055 Budapest
  Balaton utca 4.
  Nyitvatartás: kedd-péntek: 12-18h, szombat: 10-13h


  B55 Kortárs Galéria http://www.b55galeria.hu

B55 Kortárs Galéria banner
artlist for you


B55 Kortárs Galéria kortárs galéria
2 313406 x 19026

kortárs művészet

B55 Kortárs Galéria kortárs galéria