oktatás - education

HangÁr Lantos Erzsébet beszédtanár Színnév KÉPszóTÁR
Mártélyi Képzőművészeti Szabadiskola PIMI Corvin Rajziskola Dávid Művészeti Szabadiskola Starworld Magyar Nyelv Mester Tanoda LingVisit MKE Warga Zsófia Anyanyelvi Beszédkultúra VISART Apolka Művészeti Iskola és Műhely Fotó Oktatás Zenemindekié MTFXY - Újgenerációs lengyel-magyar festészet

 • Megnyitó: 2017. június 17. (szombat), 16 óra

  Önirónia és társadalomkritika, a tömegkultúra jellegzetes szimbólumainak mozgósítása és a szélsőséges képzettársításokból, harsány kontrasztokból való építkezés egyszerre jellemzi az XY című tárlat generációs élményekben gondolkozó művészeit.

  A generációelméletet két amerikai szerző, William Strauss és Neil Howe alapozták meg, akik az X generációhoz sorolják a 60-as, 70-es években, az Y generációhoz pedig a 80-as, 90-es években születetteket.


  Temerinből a világ
  Verebics Ágnes: Rebellis Creatura
  Az XY - Újgenerációs lengyel-magyar festészet című tárlaton az X generációhoz tartozó kurátorok, Éliás István és Kónya Ábel válogatásán keresztül ismerhetjük meg az Y generáció alkotóinak merész képi gondolkodását, s ezáltal a festészet legfrissebb tendenciáit.
  Kiállító művészek: Antalaci, Marta Antoniak, Bajkó Dániel, Barta Bence, Bereczki Kata, Natalia Buchta, Monika Cclebek, Wiktor Dyndo, Ezer Ákos, Ron Fischer, Jagicza Patrícia, Karolina Jablonska, Kósa Gergely, Juliusz Kosin, Könyv Kata, Kupeczik Ágnes, Tomasz Krecicki, Kamił Kukla, Agata Kus, Monika Mysiak, Naomi Devil (Ördög Noémi), Orr Máté, Krzysztof Pietka, Olga Pawlowska, Cyryl Polaczek, Rácz Noémi, Justyna Smolen, Paulina Stasik, Łukasz Stoklosa, Sütő Róbert, Radosław Szlezak, Szolnoki Szabolcs, Teplan Nóra, Verebics Ágnes, Wojciech Szybist, Agnieszka Wielewska

  MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ


Szabad szemmel láthatóan

 • Megnyitó: 2017. Június 21-én, szerdán 18 óra


  szabad szemmel
  Judit Zirczi
  Szabad szemmel láthatóan
  című kiállításának a megnyitója
  2017. Június 21-én, szerdán 18 óra.
  A kiállítást megnyitja Nagy Zopán költő, író, fotográfus.
  Megtekinthető 2017. Július 7-ig, munkanapon 10 és 17 óra között.


  Magyar Műhely Galéria
  Budapest 1072, Akácfa utca 20Másodlat/True Copy

 • Budapest Galéria
  Megnyitó - 2017. június 13.

  Kiállító művészek: Benczúr Emese, Bernát András, Chilf Mária, Erdélyi Gábor, Gallov Péter, Káldi KAtalin, Keresztes Zsófia, Király András, Molnár Zsolt, Szász György.
  A Másodlat című csoportos kiállítás kortárs magyar művészek közül olyan alkotókat kíván bemutatni, akiknek munkájában hangsúlyos szerepet kap a saját maguk utánzása, a már létező, korábbi alkotásaik másolása. Ahogy a 2015-ben rendezett Munka-művek és a 2016-ban rendezett Akkumulátor című kiállítások, ez a válogatás is egy jelen korban (is) felfedezhető művészi attitűdöt vesz nagyító alá.

  Budapest Galéria
  1036 Budapest, III. kerület Lajos utca 158
A szecesszió világnapja

 • Iparművészeti Múzeum
  2017 jun. 10.

  A hazai rendezvények kiemelt helyszíne, az Iparművészeti Múzeum egész napos rendezvényén különleges szecessziós városi és épületsétákon, tudományos előadás-sorozaton és a múzeum üvegcsarnokát betöltő szerpentintánc-bemutatón vehetnek részt az érdeklődők, míg a múzeumpedagógia ékszerkészítő alkotóműhellyel, zenés-játékos tárlatvezetéssel és felfedező játékkal várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt

  Iparművészeti Múzeum
  1091 Budapest, IX. kerület Üllői út 33-37
Bukta-feLugossy-Szirtes: Levitáció

 • MűvészetMalom
  augusztus 06-ig

  Bukta Imre, feLugossy László és Szirtes János műveinek témája a túl-lét. Itt és ott, kint és bent - mindig túl a küszöbön. Átlépve a város határait, de vissza is térve oda. Elindulni a házból az utcára, a természetbe, majd megérkezni haza. Ebben a perspektívában új értelmet nyer a hely. A fizikai és a szellemi, a valóságos és a virtuális hely. Az otthon és az otthontalanság megélése, a vándorlás és a megállapodás igénye. A művészet és a művész helye.
  A kiállítás témája a helyhez kötöttség és az attól való elszakadás, a nehézkedés és a felemelkedés viszonya. A levitáció lehetősége. A fizikai és a szellemi, a valóságos és a virtuális felemelkedés igénye, a vándorlás és a megállapodás belső kényszere. S mindezek révén egy régi kérdés aktualizálása: hol, miféle világban van - itt és most - a művészet, illetve a művész helye.

  MűvészetMalom
  2000 Szentendre, Bogdányi út 32

AZ.OROSZY 50

 • Oroszy Csaba festőművész kiállítása
  Szombathelyi Képtár
  9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 12.
  2017. január 19. - március 15.  A Szombathelyen élő művész 50. éves jubileumi kiállítása. A tárlat áttekintést ad a termékeny művész több évtizedes munkásságából a kezdetektől máig. A lendületes, szenvedélyes, sajátos képi világot megjelenítő festmények mellett válogatást láthat a közönség rajzaiból, vázlataiból, képregényeiből, filmjeiből.

Gera Gyula emlékkiállítás

 • Bálint Ház
  1065 Budapest, VI. kerület Révay utca 16.
  2017. február 02. és 2017. március 07. között
  Megnyitó: 2017. február 02. csütörtök 18 órakor  A kiállítást megnyitja: Borbély László művészettörténész

  Eredetileg rendőr alezredes volt. Rudnay Gyula felfedezettje és tanítványa Makón. Később Szüle Péternél folytatta művészeti tanulmányait. 1960-ban első és életében utolsó kiállítását rendezik meg a BM Központi Klubjában. Pályája kezdetén elsősorban tájakat és utcaképeket festett. Munkássága vége felé gazdagodott tárgyköre: figurális kompozíciókat, enteriőröket, derűs színvilágú csendéleteket festett. Tájfestészete az alföldi művészet tradíciójában fogant.

Nagykarácsony / Kortárs műtárgyat karácsonyra II.

 • Godot Galéria
  1114 Budapest, XI. kerület Bartók Béla út 11.

  drMáriás: Kádár belép a Fideszbe egy népművész műtermében
  80x100, akril, vászon, 2016 - 420.000 Ft

  Közeledik a karácsony és szeretnéd meglepni szeretteidet valami maradandó, időtálló ajándékkal. A tavalyi hasonló kiállításunk sikerén felbuzdulva ismét karácsonyi vásárt rendezünk ezúttal 57 alkotó műveiből. A Godot Galériában november 25-ikétől olyan festményeket és egyedi rajzokat is láthatsz, amelyek eddig nem voltak láthatóak vagy éppen lemaradtál róla, de most már bánod. Kiállítás vagy inkább kipakolás? Mindenki döntse el maga!

  A válogatásunkban a galériánk raktárából szemezgettünk illetve neves magángyűjtőket kértünk meg, hogy bocsájtsák a rendelkezésünkre azokat a számukra kedves műveket, amiktől valamilyen oknál fogva most meg tudnak válni. Ezt, a gyűjtők számára olykor igen hosszadalmas és fájdalmas lépést, a legtöbbször hosszú gondolkozás előzi meg, de miután a döntés megszületik, mi nézők illetve esetleges vásárlók csak örülhetünk neki, hiszen, érdekes, különleges rejtett kincsek kerülnek elő egy-egy ilyen alkalommal. Néhány művésztől több alkotást is sikerült szereznünk a kiállításra!

  A kiállítás időtartama alatt, november 25-ike és december 18-ika között meghosszabbított nyitva tartással várjuk az érdeklődőket keddtől péntekig 12 és 19, szombaton és vasárnap 10 és 13 óra között.

  Íme a névsor, alább pedig képekkel és árakkal mutatunk be jó néhány alkotást:

  A. Nagy Gábor Appelshoffer Péter Ádám Zoltán Bada Dada Tibor Baksai József Barabás Zsófi Bernát András Berti, Sara Brückner János Bukta Imre Bullás József Csabai Renátó Csáki Róbert Csató József drMáriás Duliskovich Bazil efZámbó István feLugossy László Földi Péter Fukui Yusuke Georgiosz, Tzortzoglou Gaál József
  Győri Márton Hajdú Kinga Horváth Éva Mónika Jakatics-Szabó Veronika Kárpáti Tamás El Kazovszkij Kelemen Károly Király András Kopasz Tamás Kucsora Márta Lakner László Mátis Rita Moizer Zsuzsa Nagy Kriszta x-T Nemes Csaba Radák Eszter Sándor Krisztián Simsay Ildikó Sipos Eszter Soós Nóra Szépfalvi Ágnes / Agnes von Uray Szikora Tamás Szotyory László Szurcsik József Szűcs Attila Tamási Claudia Tinei, Alexander Ujházi Péter Várady Róbert Vetlényi Zsolt Verebics Katalin Vojnich Erzsébet Wächter Dénes Wahorn András Weiler Péter Záborszky Gábor


Outsider Karácsony

 • Tárt Kapu Galéria
  január 20-ig

  A Ferencvárosban működő Tárt Kapu Galéria célja, hogy a hazai és a nemzetközi kulturális élet részévé tegye az art brut és outsider művészetet, széleskörű lehetőséget biztosítva együttműködésekre és bemutatkozásokra. A kiállítótér művészeti műhelyként, közösségi térként, találkozási pontként is funkcionál.

  Tárt Kapu Galéria
  1092 Budapest, Hőgyes Endre utca 2. földszint IV/TB 2.

  Nyitvatartás
  Kedd, Szerda, Csütörtök, Péntek: 14-18 óra
  illetve előzetes bejelentkezés alapján más időpontban is.

  A belépés adományalapú.
TERÍTVE 2016 - Kortárs Karácsony a LATARKA Galériában

 • LATARKA - Kortárs Művészeti Galéria
  1061 Budapest, Andrássy út 32
  2016. december 6. és január 4. között
  Megnyitó: 2016 december 6. kedd 19 órakor

  Katarzyna KarpowiczÂ
  A LATARKA Galéria 2016. december 6. és január 4. között immáron negyedik alkalommal rendezi meg nemzetközi kortárs képzőművészeti kiállítással egybekötött vásárát. A vásáron több mint 100 hazai és nemzetközi alkotóművész 200 munkája lesz látható és megvásárolható. A LATARKA karácsonyi akciójának célja nem más, minthogy a műveket elérhető áron kínálja a nagyközönség számára.
  Nyolcvan négyzetméteren több mint 200 műalkotás! A karácsonyi kiállításon és vásáron minden műkedvelőt és műgyűjtőt sok szeretettel vár a LATARKA négy kurátora: Tomasz Piars - Bánki Ákos - Bársony István - Esse Bánki Ákos

oktatás - education művészet, arts | képzés9 534284 x 16889
kortárs művészet

oktatás - education | képzés